私は古い料理本、リナ・マイヤーの「The Art of German Cooking and Baking」(第2版、1922年、ミルウォーキー、Wikipediaのファイル)を調べています。ここには「1〜2セント相当の酵母」を必要とするワッフルのレシピがあります。実際にはどのくらいの酵母が必要ですか?
今日、アメリカの2ペニーの酵母がどれだけ私に買われるか知っています。実際に、私が今日購入できる最小量の酵母は、フライシュマンのアクティブドライイーストのエンベロープです。インターネットによると、これは重さが約7グラム(0.25オンス)です。
以下のレシピは著作権がないため、複製しました。酵母は、残りのレシピで何が行われているのかを検討する必要がある成分の1つだと聞きました。私が心配しているのは、「酵母」の成分だけです。これは、今日の測定でどの程度意味があるのでしょうか。
No. 15—YEAST WAFFLES.
Quantity for 6 Persons.
½ lb. of butter ¾ pt. of milk or cream
4 eggs 1–2 cents worth of yeast
¼ cup of sugar ½ lb. of flour
½ grated lemon peel Lard for baking
1 pinch of nutmeg
Preparation: Cream the butter, stir in eggs, sugar, lemon
peel, nutmeg. The yeast is dissolved in the cream which has
been warmed, stirred into the mixture, then flour added to
make a stiff batter. Set to rise in a warm place. Grease the
waffle iron, put in 3 tablespoonfuls of batter, close the iron
and bake the waffles light brown, turning the iron to bake on
both sides. Waffles must be baked and served quickly, because
they are apt to lose their crispness and become tough.
When serving, sprinkle with sugar and cinnamon.